miercuri, 27 iulie 2016

Bauer. Tinerete implinita cu traditia Stirbey

Vinul inseamna pasiune, stiinta, cultura, traditie, munca, sentimente, cunoastere, senzatii... Nu strict in aceasta ordine si probabil mai sunt alte elemente pe care le poti adauga. Dragasaniul este locul in care se concentreaza cele mai frumoase podgorii, spatiu daruit oamenilor pentru a-l face inteles pe batranul Olt, simbolul regiunii Oltenia, la randul sau un spatiu magic pentru agricultura. Toate aceste ganduri mi-au fost starnite de vizita la Crama Stirbey si Crama Bauer, grupul de blogeri craioveni gazduiti fiind de sotii Raluca si Oliver Bauer.
Crama Bauer
Crama Stirbey


Domeniu Stirbey impresioneaza chiar inainte de ajunge pe dealurile bogate din care se extrage bogatia pe care, pasionat de istorie, drumetie si ecologie, o descopar la fiecare pas. Istoria Familiei Stirbey a dat stralucire locului si, dupa perioada intunericului comunist, a recapatat-o prin investitia descendentilor familiei. As abuza de timpul celui care citeste aceste insemnari daca as da amanunte pe care le puteti gasi pe siteul Domeniului Stirbey dar cel mai sanatos ar fi sa gustati din esenta acestui loc magnific print-o vizita.

O intamplare fericita a facut sa vizitez Domeniul Stirbey cu trei zile inaintea aniversarii mele, asa ca am zambit celor care mi-au transmis mesaje tinand in mana un pahar cu Negru de Dragasani. :) Am degustat Novac si spumantul, ambele excelente, mai ales ca prietenii au intrat repede in atmosfera si ne-am intrecut in a face fotografii.


Gazde precum Raluca si Oliver Bauer mai rar intalnesti. Fac totul cu pasiune si profesionalism, de la oenologie la turism si management. Afacerea lor sunt convins ca va avea succes si va inspira in timp noi investitori in viticultura.


Pentru a fi implinita, o calatorie in Valcea, fie pentru afaceri, turistica sau pur si simplu pentru a descoperi bunatatile regiunii trebuie sa includa o degustare la Crama Bauer.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu