sâmbătă, 8 octombrie 2016

Ruleta rusească în Spitalul de Urgenţă Craiova: bacteriile nu aleg după culoarea politică

Ştire Digi24: "Cinci pacienţi ai secţiei de Neurologie de la Spitalul Judeţean Craiova au fost depistaţi cu o infecţie nosocomială. Este vorba despre o bacterie rezistentă la antibiotice, care asociată cu alte boli poate duce la deces. Este acelaşi spital unde în urmă cu o lună, o secţie întreagă, chiar cea de terapie intensivă a fost închisă după ce au fost descoperite patru bacterii în unitatea sanitară."
 

De ani buni, mizeria din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova este invocată de pacienţi. Toţi, pacienţi, medici sau pur şi simplu... omul de pe stradă recunoaştem că din spital poţi pleca, uneori, cu boli pe care nu le-ai avut înainte. De la intrare şi până la secţiile renovate Spitalul Judetean de Urgenţă Craiova pute! Sunt şi cazuri tragice în care povestea se sfârşeşte la cimitir, deşi "omu' nu suferea de ceva grav". Toţi ştim că jucăm ruleta rusească încă de la intrarea pe poarta spitalului, dar ne spunem că nu se poate ca bacteria să afecteze viaţa noastră sau a vreunui membru al familiei. "Nu mi se poate întâmpla tocmai mie" - "Las', că merge şi aşa, că doar n-o să schimbăm noi ce a mers de ani buni..."

CJ Dolj aruncă bani pe investiţii care seamănă cu plasturii lipiţi peste o rană purulentă, în ciuda sumelor considerabile. S-a investit în modernizarea de săli, secţii, săli de operaţii, echipamente etc. Profită clientela politică şi cei atârnaţi de "domnii profesori". Se dă vina mereu pe Ministerul Sănătăţii când vine vorba de personal. Managementul? Politizat, parazitat de o corupţie sistemică, ineficient prin servirea unor interese de gaşcă, transformat într-o piesă din angrenajul sistemului medical ros de mediocritate şi subfinanţare.

Întrebarea zilei: De ce crezi că bacteria nu te va alege tocmai pe tine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu