Cabernet Sauvignon a fost la mare pret toata seara (Caloian, Maiastru, La Cetate, Crama Oprisor) in crama Restaurantului REX.
Perechile degustate au primit votul in functie de inspiratia asocierii (pacat ca a trebuit sa aleg doar o pereche - nr 5 dupa gustul meu) si s-a organizat o tombola la final, norocosii primind trofee in branzeturi si vin:
5. Gran
Bavarese + Crama Oprisor Cabernet Sauvignon + smochine
Gran Bavarese
este o varianta industriala a celebrului Roquefort. Roquefort este probabil cea
mai cunoscuta brânză cu mucegai albastru dar și branza cu cele mai restrictive condiții în ce privește DOC și măsurile de protecție de care beneficiază (lapte de oaie din
zona respectiva, fan cosit din zona respectiva si maturare in grotele din zona
respectiva).
Spre deosebire de
Roquefort, care este fabricat din lapte de oaie nepasteurizat, Gran Bavarese se
obtine din lapte de vaca, pasteurizat. Gran Bavarese este mai putin umeda dar
mai sfaramicioasa decat Roquefort.
Tip: Branza semi
tare cu mucegai albastru
Lapte: lapte de vaca pasteurizat
Gust: Intens, usor
picant, puternic
Aromă: fructata
Textura:
cremoasa, lucioasa, umeda, usor sfaramicioasa Sugestii pentru servire: cu
fructe, seminte si nuci, dulceturi aromate si miere, gatit in sosuri
Nu stiu care a fost perechea preferata de colegii din ASBOro sau a oaspetilor polonezi veniti in Craiova la Stagiunea Europa, dar Gran Bavarese si Crama Oprisor Cabernet Sauvignon e un fel de infratire a gustului elitist. Merita o seara intreaga sa spui istorii, sa asculti muzica si sa mergi pe aceasta combinatie cu priteni care stiu sa aprecieze gusturi puternice. Surpriza cea mai mare a serii a fost felul in care fiecare fel era aromatizat cu moderatie prin adaugarea de mirodenii. O descoperire care nu a fost singura, ca am aflat despre o colectie minunata a Arta si Vin, insa am sa reVin asupra subiectului curand!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu